22 Nisan 2011 Cuma

-ERMENİ DİASPORASI OBAMA’YI TARİH TUZAĞINA DÜŞÜRMEK İÇİN AFİŞ HAZIRLADI

ABD’de  lobi çalışmalarını sürdüren ve 1915 olaylarını soykırım olarak kabul ettirmek isteyen Ermenilerin en büyük lobi kuruluşu ANCA’nın internet ortamında dünya Ermenilerini başkan OBAMA’ya “Ermenilere verilmiş sözünü yerine getirme” isteğini hatırlatan mesaj gönderme çalışmalarını başlattı. 24 Nisan 2011 tarihinde ABD Başkanı OBAMA’nın yapacağı konuşmada Ermeni Diasporasının istekleri doğrultusunda konuşma yaparak Türkiye’yi dünya kamuoyunda mahkum ettirmeyi amaçlayan çalışmalar çerçevesinde tanıtım afişi hazırlandı.  Afiş üzerinde  OBAMA’nın soykırım kurbanlarına bakışını gösteren görüntü yer alıyor.  Ve afişin İngilizce  tanıtım yazısının Türkçe anlamı  “Bay Başkan! Sözlerinizi tutunuz. Ermenilere adaleti teslim ediniz”  olarak ortaya çıkıyor.


    OBAMAYI TARİH TUZAĞINA DÜŞÜRME GİRİŞİMİ

 Başkan OBAMA’nın soykırım kurbanlarına batışı görüntüsünde yer alan kadın çocuk toplu insan cesetleri ise tarihin çok farklı gerçeklerini çağrıştırıyor. Afişte yer alan toplu insan cesetleri Türklerin katlettiği Ermenilere ait değil.  Ermeni komitacıların 25 Nisan 1918 yılında Kars’ın Subatan köyünde topluca ve vahşice öldürülen 570 Türk köylüsünün toplu görüntüsünden bir sahnedir.
    Yıllardır milyar dolarlar yatırarak 1915 olaylarını dünya kamuoyuna kabul ettirme çalışmalarını sürdüren Ermeni diaspora kuruluşlarının başkan OBAMA’yı “sözlerini tutması” çağrısını amaçlayan propoganda silahı olarak hazırlanan tanıtım afişi  tarih sahtekarlığıdır.  Yaşanan olayları araştırmayan ve gerçekleri bilmeyenleri yanıltmaya bu arada başkan OBAMA’yı da tuzağa düşürmeyi amaçlayan bir çalışmanın ürünüdür. Obama’nın gerçekleri görmesi ve tarih sahtekarlığından dolayı Ermeni Diaspora kuruluşu ANCA’yı uyarması gerekir.

SUBATAN KATLİAMI NASIL GERÇEKLEŞTİ

  Rus ordusu  Brest-Litowsk anlaşması gereğinde 1918 yılı mart ayından itibaren Doğu Anadolu’dan  Kafkaslara doğru çekilmeye başladı. Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Kars yöresinde tarihin en büyük insan kıyımı yaşandı. Osmanlı arşivindeki katliam defterlerinde ölen Türklerin sayısı 520.000 sayısına kadar ulaşıyordu.  Rus askerlerinin geri çekilmesi esnasında güvenliği sağlanamayan Kars’ın Subatan köyüne saldıran  Ermeni komitacılar  570 Türk köylüsünü vahşice katlettiler. Türk Tarihçiler 1991 yılında görgü tanıkları ve belgelerin yardımı ile Subatan’da toplu mezar açma çalışmaları yaptılar. Yaşanan acı gerçekleri de ortaya çıkardılar. Kazım Karabekir’in görevlendirdiği Osmanlı askeri fotoğrafçıları da yaşanan olayları belgeleyen fotoğrafları çektiler. Fotoğrafların asılları Askeri Arşivde bulunmaktadır.  2005 yılında Erzurum’a giderek Subatan köyünde yaşanan olaylarla ilgili görgü tanıkları ve belgeleri araştırdım. ANALARIN GÖZYAŞLARI kitabını da bu çalışma sonrası yazdım.   Ve elimde bulunan bütün bilgi ve belgeleri de dünya kamuoyu ile paylaşmak için “  http://cezmyurtsever-ermenler.blogspot.com/” internet sitesini açtım.        Aradan geçen zaman içinde 24 Nisan 2011 tarihinde Ermeni Diasporasının ABD Başkanı OBAMA’ya 1915 olaylarını soykırım olarak kabul ettirmeyi amaçlayan propoganda afişindeki  Tarih sahtekarlığı yapılmıştır. Ümit ederim ki ABD Başkanı OBAMA Diaspora’nın Tarih Sahtekarlığı ürünü soykırım afişi tuzağına düşmez. Hatta, günümüzde ve gelecekte dünya barışı için bir tehdit olan tartışmalı soykırım senaryolarının sona erdirilmesi çağrısında bulunur.

Hiç yorum yok: