31 Mayıs 2011 Salı

OBAMA ,ERMENİ SORUNUNDAN DOLAYI NEDEN “YALAN SÖYLEDİ”?

-ABD Başkanı Obama, 24 Nisan 2009 tarihinde yaptığı açıklama ile 1.5 milyon Ermeni’nin katledildiği Büyük Felaketin hatırlanması ve kabul edilmesi açıklamasını yaptı.
-Obama, kendi ülkesinin tarih arşiv belgelerine bile bakma bilgi alma zahmetinde bulunmadı.
-OBAMA, Ermeni soykırımından dolayı yalan söyleyerek dünyayı yanılttı.

ABD Başkanı Barak Hüseyin Obama 24 Nisan 2009 tarihinde Ermeni Diaspora ve lobi kuruluşlarının baskıları ve isteklerine karşılık olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı: “94 yıl önce 20. yüzyılın en büyük gaddarlıklarından biri başladı. Her yıl Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde katledilen ve ölüm yürüyüşüne zorlanan 1,5 milyon Ermeni’yi anıyoruz. Medz Yeghern, Ermeni halkının yüreklerinde yaşadığı gibi bizim hafızalarımızda da yaşamalıdır...”
    Obama’nın bu açıklaması ilk anda ermeni lobisinin  istekleri olan ve doğrudan doğruya 1915 olaylarını Ermenilere karşı yapılmış olan Soykırım sözcüğünün doğrudan İngilizcesi olan “Jenoside”ye yer vermemesi… Ancak aynı düşünceyi Ermenice karşılığı olan “Medz Yegharn” olarak tanımlamasıdır. “Medz Yegharn” BÜYÜK FELAKET anlamına gelir. Obama açıklaması içinde katledilen veya katliama doğru yürüyüşe zorlanan 1.5 milyon Ermeninin varlığından da söz etmiyştir. Obama bu tanımlamasıyla Ermenilerin dünya kamuoyuna sunduğu 1915 olayları esnasında 1.5 milyon Ermeni’nin hayatlarını kaybettiği ve bu olayın “Büyük Felaket” olarak soykırım anlamına geldiği görüşlerine de destek vermiştir.

1.5 MİLYON ERMENİ HAYATINI KAYBETTİ Mİ!

    Ermeni Diasporası ve onun yörüngesinde kalan tarihciler 1915 ve sonrası olaylarda 1.5 milyon Ermeni’nin hayatını kaybettiği görüşlerini ısrarla savunmaktadılar. Bu hususta ABD’deki ANİ Ermeni Enstitüsü ve propoganda merkezinin yayınlamış olduğu soykırım haritası vardır. 3 parçalı olan haritanın birincisinde 1914 yılında Osmanlı ülkesinde Anadolu’da her yerde Ermeniler  yaşamaktadır.
    Haritanın ikinci parçasında ise 1915 olayları esnasında  ilk aşamadı 600 bin ermeni öldürülmüş.  Toplu göç esnasında öldürülen ermeni sayısı 400 bin olarak açıklanıyor.

     1918 yılındaki Türk ordusunun Kafkasyaya ilerlemesi esnasında da 400 bin ermeni öldürülmüş.
     1920 yılında ise öldürülen ermeni sayısı 30 bin, 80 Ermeni de Suriyeye sürülmüş. 
     Olaylar bittiğinde de 1.5 milyon Ermeni Soykırıma uğramış.
    Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bu görüşlerin  ana fikri ise 1914 yılında Osmanlı ülkesinde 2.5 milyon Ermeni’nin yaşadığı ve bu sayının da 1.5 milyonunun öldürüldüğü “soykırıma kurban gittiği” görüşleridir.  1915 olayları esnasında ancak 100 bin ermeni hayatta
kalabilmiş.

    ABD KONSOLOSU’NUN VERDİĞİ RAKAMLAR

    1915 olayları sonrası zorunlu göç ve iskandan dolayı Anadolu’dan ayrılarak Suriye’nin Fırat nehri sahilleri Deyri zor bölgesi, Halep, Hama, Humus, Şam ve Lübnan sahillerine gelen Ermenilerin sayıları  ABD’nin Halep Konsolosu Jackson tarafından şifreli telgraf olarak 8 Şubat 1916 yılında İstanbul’daki Büyükelçi Morgenthau’ya bildiriliyor. Burada Jackson Tehcir sonrası Suriyeye gelenlerin sayısının 486 bine ulaştığı ve bunların çadır kamplarına yerleştiği acil olarak yiyecek ve barınma, sağlık yardımına gereksinim duyulduğu açıklaması yer alıyor.  Jackson’un bahsi geçcen raporu ABD’nin resmi arşiv belgesidir. Ve burada verilen bilgiler Ermeni Diaspora çevrelerinin görüşlerinin “yalan” olduğunun en belirgin kanıtıdır.

    NEAR EAST RELİEF ARŞİVİNDEN ÇIKAN BELGE
    ABD’nin Osmanlı topraklarında yaşanan insani sorunlara (savaş şartları göç ve iskan gibi olaylar nedeni ile)  acil yardım amacıyla kurduğu Near East Relif kuruluşu olaylar sonrası 1919 yılı Şubat ayı içinde  Newyork Tımes gazetesi vasıtasıyla yayınlamış olduğu raporu ile memleketlerinden 400 mil uzakta yaşamaya zorlanan 1.770.000 (Ermeni) için acil olarak 36 milyon dolar yardım yapılmasını ve Newyork başta olmak üzere bütün ABD genelinde kampanya açılması çağrısında bulunmuştur.  Gelebilecek yardımlar 400 bin Ermeni yetim çocuklara ve mesken sahibi olmak isteyenlere geçici konut yapımı, sağlık ve barınma amaçlı olarak harcanacağı açıklanmıştır.

     SONUÇ OLARAK

    1915 olayları nedeniyle Ermenilerin savaş sebeplerinden dolmayı göç ve yerleşime uğradıkları doğru. Bu organizasyon esnasında Ermenilerin kayıplarının olduğu da doğru. Ama ABD’nin yardım kurulmuşu olan Near East Relief’in verdiği 1919 tarihli raporda belgesinde göç sonrası 1.770.000 Ermeniye yardım yapılmak istendiği de doğru. Bu gerçekler karşısında ABD Başkanı OBAMA’nın kendi ülkesinin tarih arşivine bile bakma zahmetinde bulunmadığı…Kendi kamuoyu ve dolayısiyla dünyayı da Ermeni sorunundan dolayı yanılttığı “Yalan söylediği” ortaya çıkıyor.
   


Hiç yorum yok: