31 Mayıs 2011 Salı

ÇUKUROVA STRATEJİ’NİN HİKAYESİ

     -Çukurova Stratejik Araştırmalar merkezi, 2002 yılında kuruldu. Başlangıçta kağıt üzerinde var olan dernek mart 2009 içinde ismini değiştirdi ve Çukurova Stratejik Araştırmalar merkezi adıyla çalışmalarına başladı.
     -Kısa adı “Çukurova Strateji” olan yeni çalışma topluluğu Ermeni Diasporasının Adana 100 Konferansını yakından izledi. Ve şimdi aynı konuda Yerel Tarihçiler buluşması toplantısını düzenleyerek Türk tarafının görüşlerini kamuoyuna yansıtıyor.

      2002 yılında Adana Valisi Oğuz Kağan Köksal’ın isteği üzerine ermeni propogandası ile mücadele amaçlı olarak kurulan dernek, alt yapı desteği gelmediği için yıllarca şeklen vardı.
-2006 yılı içinde derneğin bürosu satıldı. Ve Dernek sokağa atıldı.
-2009 yılı mart ayı içinde yeni bir yapılanma ile “Çukurova Stratejik Araştırmalar merkezi” adıyla yeniden yapılanıyor.
-Sesini dünyaya duyurmak için www.cukurovastratejik.com adıyla kurulan internet sitesi dünyanın her yerinden izleniyor.
2002 yılı içinde idi. Dönemin Adana Valisi Oğuz Kağan Köksal haber saldı: “Ermeni propogandası ile mücadele edecek bir derneğin kurulması isteniyor. Bu konuda devlete yardımcı olabilir misiniz?” diye…Bu isteği kabul ettik. O günlerde en yakın mesai arkadaşlarımdan olan sayın Mehmet Taş, Ömer Öcal ve duyarlı arkadaşlara bu konuda dernek kurulması ve işbirliği yapmayı teklif ettim. Arkadaşlarımız ile birlikte “Adana 1b Dünya Harbinde ermeni Çetelerinin Katliamına Uğramış Mağdurlar derneği” adıyla derneği kurmuş olduk. Adana Kuruköprü meydanına yakın yerdeki Özel İdare İşhanında küçük bir büro adasını çalışmalarımız için tahsis ettiler.
Ankara’dan gelen yardım sayesinde bilgisayar ve büro malzemelerini alabildik. Ve zaman zaman basın açıklamaları yaparak çalışmalarımızı sürdürdük. Belki bu çalışmalar amatörce sürdürüyordu ama en azından sesimizi duyuruyorduk. 2006 yılı içinde Özel İdare İşhanını Valilik sattı. Ve Derneğin bürosu kapatıldı, eşyalar depoya kondu…Özetle dernek sokağa atılmış oldu. Dernek Başkanı Cezmi Hoca, bu duruma çok üzüldü. Derdini anlatamadı. Defalarca derneğin kapanmasını düşündü. Emniyet Dernekler masasına her uğradığında orada görevli bulunan sayın recep Kurtoğlu ve Hüseyin Beyler, ellerinden gelen desteği verdiler. Dernek kağıt üzerinde vardı ama gerçekte çalışma olarak yoktu. Ayrıca Cezmi Yurtsever’e bağımlı bir hale gelmişti. Ayrıca dernek ile yakından ilgili görülen kişilerin aleyhte yaptığı propogandalar üzücü olsa da dernek şeklen vardı.
Şimdi derneğin 2009zyılı mart ayı içinde kongresi var. Ve Kongrede kuruluşta üye olarak katılan arkadaşlardan bir kısmının üyeliğine son verilecek. Yeni üyeler alınacak. Dernek taze kan ve heyecanla çalışmalarına devam edecek. Genç okuyan, düşünen, bilimsel araştırmalarda bulunan arkadaşlar ile bir araya gelerek işbirliği ortamında güzel projelere imza atılacak. Ve derneğin de adı “Çukurova Stratejik Araştırmalar merkezi Derneği” olarak değiştirilecek.
Çukurova Strateji’nin yeni sloganı :“Dünyalara Söylenecek Sözlerimiz var. Özgür ve Bağımsız Olarak”…
    ÇUKUROVA STRATEJİNİN ADANA YEREL TARİHCİLER BULUŞMASI TOPLANTISI
    Ermeni Diaspora topluluklarının 1909 yılında Adana’da yaşanan iç savaş olayını aradan geçen yüzyıl sonra 2009 yılı içinde dünya kamuoyunun gündemine getirmesi bu konuda 20-21 nisan 2009 tarihlerinde Erivan’da konferans düzenlenmesi olayını yakından izleyen Çukurova Strateji, aynı konuda Türk görüşlerini kamuoyuna yansıtmak amacıyla Yerel Tarihçiler buluşması toplantısını düzenliyor. 26 nisan 2009 Pazar günü Seyhan Belediyesi Kültür merkezi salonunda düzenlenecek olan toplantıya Dr. Nejat Yaycıoğlu, Ahmet kaytancı, Yusuf Delikoca, Kadir Arslan, Cezmi Yurtsever konuşmacı olarak katılıyor.  Adanalı yerel tarihçiler olaylar esnasında yaşananları belgeler ve tanık ifadeleri ile açıklıyor.
Olaya ilgi duyan bütün Adanalı vatandaşlarımızı Yerel Tarihçiler buluşması toplantısına bekliyoruz.


Hiç yorum yok: