4 Haziran 2011 Cumartesi

ERMENİ İŞBİRLİKÇİSİ TÜRK LOBİSİ KURULDU

 Öncelikle ASALA’nın gerçekleştirdiği  Türkiyeyi hedef alan  Ermeni terör ve propoganda çalışmalarının bütün dünyayı etkilemesinden sonra şimdi de TC kimliği taşıyan aydınlar “Ermeni görüşlerini destekleyen” lobi çalışmalarının içine gerdiler. “Ermeni işbirlikçisi” lobi çalışmaları -2005 yılı içinde Nobel ödüllü romancı ORMAN Pamuk’un  “1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü. Bunu sadece ben söyleyebilirim” sözlerini açıklamasından sonra yaşanan tartışmalarla günyüzüne çıktı.
 
 
İŞBİRLİKÇİ LOBİYİ ERMENİ ZORYAN ENSTİTÜSÜ YÖNLENDİRİYOR  “Ermeni işbirlikçisi” Türk Lobisinin kuruluş ve gelişmesi 2000’li yılların başlarında gerçekleşti.  Öncelikle Michigan Üniversitesinde yardımcı Profesör olarak görev alan Fatma Müge Göçek’in   Ermeni Diasporasının en güçlü kuruluşlarından Zoryan Enstitüsü ile yakın temasları ile başladı. Göçek, kamuoyuna  “Ben, köken olarak Türk vatandaşıyım,suçlu değilim, ama 1915 yılında olanlardan sorumluyum” açıklamasında bulunarak “Ermeni tezlerini destekleyen” lobi çalışlarının başına geçti. 2002 yılında Türkiye’den ihtisas yapmak için ABD’ye gelen  Elif ŞAFAK, Fatma Müge Göçek’in destekleriyle ZORYAN Enstitüsü arşivinde araştırmalar yaptı. Ve “Ermeni tezlerini” savunan görüşlerini 25 Eylül 2005 tarihli Washington POST Gazetesinde “İnkar duvarında bir çatlak” başlığı ile yayınladı.
Üzücü olan odur ki 2005 yılı içinde İstanbul’da gerçekleşen “Ermeni Konferansı”na batılı ülkelerden katılan akademisyenlere en büyük lojistik ve ekonomik destek bahsi geçen Ermeni ZORYAN Enstitüsünden geldi.
     ZORYAN Enstitüsünün   Gizli Arşivlerinden yaptığım araştırmalara göre “Ermeni görüşlerini dünya genelinde yaymak için NOBEL Edebiyat ödülünün seçici kurulları ile temasa geçildiği” hakkında bilgilere ulaştım.  Aynı çalışmanın bir sonucu olarak da  ORHAN PAMUK’a Nobel edebiyat ödülü verilmiştir.      Ermeni DİASPORASI’nın strateji değişikliği içine girerek TC kimliği taşıyan akademisyenlerden oluşan “Ermeni Soykırım tezlerini destekleyen işbirlikçi bir lobi kurması”Türkiye’deki Soykırım tartışmalarını derinleştirmek ve kamuoyunu etkilemektir. Ermeni işbirlikçisi lobi içinde yer alan ünlü isimler arasında Taner Akçam, Halil Berktay, Elif Şafak, Fatma Müge Göçek gibi isimler var. Ama perde arkasında Türk lobisini yönlendirme çalışmalarını Ermeni Profesör Vahakn Dadrian , Richard HOVANNESİAN ve Zoryan Enstitüsü’nün Başkanı  Varouj Ayvazyan sürdürüyor. Türk Akademisyenlerden Elif ŞAFAK, Fatma Müge GÖÇEK, Richard HOVANNESİAN ve TANER Akçam’ı 2005 yılı içinde UCLA’da düzenlenen Ermeni Soykırım konferansına katılım fotoğrafı TC kimlikli lobinin kurulmasının en açık delilidir. Bir Türk tarihcisi olarak soruyorum: “Elif Şafak başta olmak üzere Ermeni yanlısı tezleri destekleyen TC kimlikli akademisyenler ZORYAN Enstitüsünden çalışmaları karşılığında hangi destekleri aldılar, açıklasınlar. Onlar açıklamazsa ben elimdeki ZORYAN Enstitüsü’nün Arşiv belgelerini konuşturacağım”.
 Cezmi YURTSEVER  / Tarihci
 

Hiç yorum yok: